De Oefentherapeuten

                                   

Laura Bunnik
Mijn naam is Laura Bunnik, in 2004 heb ik de opleiding oefentherapie Mensendieck afgerond. In 2007 ben ik afgestudeerd als Kinderoefentherapeut en 2009 ben ik afgestudeerd als Bachelor Oefentherapeut.
In de maanden nadat ik in 2004 afgestudeerd ben, heb ik eerst als waarneemster gewerkt. Ook werkte ik totaal 3 schooljaren op een school voor speciaal basisonderwijs. Daar onderzocht en begeleide ik kinderen met motorische problemen. Ook werkte ik van januari 2005 tot en met september 2008 in een eigen praktijk te Bergschenhoek.
Sinds 01-08-2007 heb ik mijn eigen praktijk in Rotterdam, in de deelgemeente Hillegersberg/ Schiebroek. Sinds de zomer van 2011 is de praktijk gevestigd in Medisch Centrum Hillegersberg.

Mijn interesse ligt op het gebied van werken met kinderen maar ook met volwassenen/ jongeren die tegen beperkingen aan lopen in het dagelijks leven wegens lichamelijke klachten. Ik probeer tijdens de therapie samen met de patiŽnt de beperkingen te verminderen of de patiënt te leren zelfstandig om te gaan met zijn of haar beperkingen, zodat de patiŽnt zo goed mogelijk kan functioneren in het dagelijks leven.
Daarnaast heb ik veel ervaring en affiniteit met spanningsklachten en ademhalingklachten. Ik probeer mensen bewust te laten worden van de spanning die ze opbouwen in hun lichaam en welke weerslag dat op hun heeft, daarnaast door handvatten aan te reiken op het gebied van ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen krijgen ze de klachten weer onder controle.

In september 2014 heb ik mijn Master behaald, de Master Care Trajectory Design. Hierdoor ben ik in staat op zorgtrajecten te ontwikkelen en te implementeren die als doel hebben om de zorg voor de patiënt te verbeteren.

Naast het werken in de praktijk en mijn studie ben ik Regiofunctionaris Samenwerking van de Regio Oefentherapie Zuid-Holland en ben ik aanspreekpunt voor een netwerkgroep Oefentherapie Rotterdam. Ook neem ik deel aan de Raad van Advies van ZorgImpuls, het Regionaal Ondersteuningsstructuur van Rotterdam. Ook ben ik assessor op de Hogeschool van Amsterdam, opleiding Oefentherapie Mensendieck.

Naast mijn werk als oefentherapeut heb ik verscheidene hobby's zoals volleyballen en hardlopen, zo heb ik de Marathon van Rotterdam 1 keer op mijn naam staan! Ik ben gelukkig getrouwd met Rick en we hebben een fantastische dochter Mara.

   

Lisanne de Goede
Mijn naam is Lisanne de Goede en ik ben sinds de zomer van 2012 werkzaam bij Oefentherapie Bunnik.  Eerder in 2012 heb ik mijn eindstage bij Laura gelopen en ben ik afgestudeerd aan de opleiding Oefentherapie Cesar. Het werken bij Laura vind ik nog steeds erg leuk. Ons contact is fijn en we kunnen goed samenwerken waardoor we het beste uit de zorg halen!

Sinds december 2013 heb ik ook mijn eigen praktijk in Breda. Net zoals Oefentherapie Bunnik is de praktijk in een gezondheidscentrum gevestigd. Zorgverleners kunnen zo makkelijker met elkaar samenwerken waardoor de zorg  beter en sneller op elkaar kan worden afgestemd.

Oefentherapie is een prachtige en waardevolle therapie waar iedereen wat bij kan leren. De patiŽnt zelfstandig maken in het verminderen en voorkomen van klachten, dat vind ik de kracht van ons vak. Ik haal veel voldoening uit het begeleiden van dit proces. Een goede samenwerking tussen patiŽnt en therapeut is hierbij belangrijk.

In mijn vrije tijd beweeg ik graag en hou ik van actieve vakanties. Bergwandelen, klimmen en stijldansen vind ik erg leuk om te doen.  Ik woon samen met mijn vriend Robbert in Breda.

   
Minou Lensen
Mijn naam is Minou Lensen, geboren op 14 augustus 1990 te Venlo. In 2013 ben ik afgestudeerd als oefentherapeut Cesar aan de Hogeschool van Utrecht. Vervolgens ben ik me gaan verdiepen in het behandelen van kinderen met een motorische hulpvraag.

In december 2013 heb ik de cursus Oefentherapie bij Kinderen succesvol afgerond en in januari 2014 ben ik met de post HBO opleiding Kinderoefentherapie gestart, die ik in juni 2015 succesvol heb afgerond.

In 2013 ben ik mijn eigen praktijk gestart in Rotterdam en Bleiswijk. Door mijn deskundigheid op het gebied van houding en beweging begeleid ik mensen die klachten ervaren in het dagelijkse leven.

Ik sta ingeschreven in het kwaliteitsregister voor paramedici en ben lid van de beroepsvereniging voor oefentherapeuten Cesar en Mensendieck en het platform kinderoefentherapie.

Bij en nascholing
De huidige gezondheidszorg is aan continue veranderingen onderhevig. Om een goede kwaliteit te kunnen waarborgen is het noodzakelijk goed op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de Oefentherapie.
De wet Big regelt de titelbescherming van medische en paramedische beroepen en stelt eisen aan de kwaliteit van de beroepsuitoefening. Binnenkort kunnen patiënten/cliënten, werkgevers en zorgverzekeraars via internet controleren of een paramedicus in het Kwaliteitsregister Paramedici is geregistreerd.
De therapeuten van Oefentherapie Bunnik staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici als Bachelor oefentherapeut en Laura Bunnik staat ook als kinderoefentherapeut geregistreerd. Om aan de kwaliteitseisen te voldoen en houden zij hun kennis helder door onder andere regelmatig nascholingen te volgen, stagiaires te begeleiden en met collega's intercollegiaal overleg te voeren.

De volgende opleidingen en cursussen heeft Laura Bunnik gevolgd:
- Opleiding Oefentherapie Mensendieck aan de Hogeschool van Amsterdam 2004
- Verdiepingscursus oefentherapie bij kinderen
- Workshop time- en stressmanagement van de VVAA te Amsterdam
- Cursus adem, en ontspanning van Borg Diem Groeneveld, te Amsterdam
- Studiedag IOM/C begeleiding
- Directe Toegankelijkheid Oefentherapie cursus
- Cyclus BCM-lezingen over Lage Rugklachten
- Post-HBO opleiding voor kinderoefentherapie aan de Hogeschool Utrecht 2007
- Cursus Sensomotorische integratie. Gevolgd bij Ergotherapie praktijk de Verandering te   
  Groningen
- Workshop Schrijfdans; via Methode Plus
- BKW-cursus gevolgd via stichting KOEL
- Cursus Motorisch Leren aan de Hogeschool Utrecht
- Cursus Focus op de Lage Rug van O. Meijer
- Bachelor traject oefentherapie aan de Hogeschool van Amsterdam 2009
- EHBO en reanimatie cursus
- Cursus Schrijven.................motoriek of? Aan de Hogeschool Utrecht.
- Studiedagen Sensomotorische Integratie
- Cursus Somatisatie: herkennen en consequenties voor advies en behandeling, Condite.
- Cursus voor het Regioteam, Professionele Bedrijfsvoering, georganiseerd door CuraSui.
- Cursus Online en Offline profileren, bij Stichting KOEL.
- Wetenschappelijke lezingen over Zelfmanagement, georganiseerd door de VvoCM.
- Master Zorgtraject Ontwerp aan de Hogeschool Utrecht 2014
- Assessoren-training Hogeschool van Amsterdam, opleiding Oefentherapie Mensendieck 2014

De volgende opleidingen en cursussen heeft Lisanne de Goede gevolgd:
- Bachelor opleiding Oefentherapie Cesar aan de Hogeschool Utrecht 2012
- Mobilizing Awareness: sensomotorische reŽducatie 2014
- Zitproblematiek en oplossingen 2014
- Fysiotherapie: kunst en kunde 2014
- Congres huiselijk geweld en kindermishandeling 2014
- AED/reanimatie cursus 2014
- Lage-rugpijnklachten: a state of the art 2014
- Medical Kinetics Teacher 2014

De volgende opleidingen en cursussen heeft Minou Lensen gevolgd:
- Bachelor opleiding Oefentherapie Cesar aan de Hogeschool Utrecht 2013
-
Cursus oefentherapie bij kinderen 2013
- Post-HBO opleiding voor kinderoefentherapie aan de Hogeschool Utrecht 2015

HomeMissie & VisieNieuwsWat is oefentherapie?KinderoefentherapieBehandelindicatiesErvaringenDe oefentherapeuten
De Praktijk
Directe ToegangVergoedingKwaliteit en RegelsZorgtrajectenZit met PitContactDownloadsLinks