Wat is Kinderoefentherapie?

                   BasismotoriekEvenwichtGrove MotoriekLateralisatie
                   Ooghandco÷rdinatieFijne MotoriekLichaamsschemaRuimtelijke OriŰntatie
                                                             Sensorische IntegratieRelatie ontwikkeling                 
                                                            
Kinderen bewegen de hele dag door. Ze rennen, vliegen en springen op het schoolplein, maar moeten ook fijnere bewegingen maken zoals het schrijven. Niet bij ieder kind verloopt deze ontwikkeling hetzelfde. Soms kan een kind problemen hebben in de motorische ontwikkeling. Een kind kan bijvoorbeeld onvoldoende meekomen met de gymlessen, beweegt onrustig, of heeft moeite met schrijven.
Naast oefentherapeut Mensendieck, ben ik ook kinderoefentherapeut. Kinderen met problemen in het bewegen kunnen naar mij verwezen worden. Ik zal dan een motorisch onderzoek doen, daar een verslag van schrijven en vervolgens een passend behandelplan maken. Zodat ik vervolgens de motoriek spelenderwijs met het kind kan oefenen en verbeteren. Ik behandel kinderen vanaf de leeftijd van 4 jaar.

Wat doet een kinderoefentherapeut?
Een kinderoefentherapeut tracht door gerichte spelletjes en oefeningen de motorische vaardigheden van kinderen te verbeteren om in het dagelijks leven gunstiger te kunnen functioneren.
Voordat gestart wordt met een behandelplan wordt er altijd eerst een motorisch onderzoek afgenomen waarin gekeken wordt welke vaardigheden leeftijdsadequaat zijn en welke vaardigheden nog moeilijk zijn voor het kind.

De motoriek
De motoriek heeft verschillende onderdelen, die ook tijdens het motorisch onderzoek naar voren komen. U kunt op een van bovenstaande buttons klikken voor meer informatie over de verschillende onderdelen van de motoriek.

Samenvatting
Een achterstand op het gebied van de motorische ontwikkeling heeft dus invloed op het totale functioneren van kinderen en niet alleen maar op het bewegen. Deze achterstand heeft vaak niets te maken met wat er als ouder gedaan is om het kind te leren bewegen. Ieder kind is uniek en zal dus ook op een unieke manier benaderd dienen te worden om iets aan te leren. En als spelen niet vanzelf gaat is het als ouder moeilijk te bepalen hoe een kind dan wel benaderd kan worden om iets op zijn of haar manier te leren.

Folder Kinderoefentherapie

                                   

HomeMissie & VisieNieuwsWat is oefentherapie?KinderoefentherapieBehandelindicatiesErvaringenDe oefentherapeuten
De Praktijk
Directe ToegangVergoedingKwaliteit en RegelsZorgtrajectenZit met PitContactDownloadsLinks