Behandelindicaties

                  RugklachtenNek-/schouderklachtenBekkenbodemklachtenBekkenklachten
                  HyperventilatieHoofdpijnKinderenOuderen
                  Neurologische klachtenReumatische klachtenOrthopedische klachtenWerkgerelateerde klachten

Oefentherapie bij kinderen
Welke kinderen kunnen er terecht bij de oefentherapeut:

Kinderen met houdingsafhankelijke klachten
Kinderen bewegen steeds minder, ze hebben vaak een statische houding en spelen meer binnen als buiten. Dit kan hun ontwikkeling beïnvloeden, ze kunnen klachten ontwikkelen in hun rug of nek.
Omdat kinderen volop in ontwikkeling en in de groei zijn is het belangrijk dat zij inzicht krijgen in een gunstige houding. Anders nemen ze een ongunstige houding aan en die is op latere leeftijd moeilijker te verbeteren. Door onze kennis over de houding en de ontwikkeling van het kind kunnen we de kinderen goed begeleiden. Op een spelende wijze leren wij de kinderen hoe ze het beste kunnen zitten, staan enz. Zodat zij zich dat eigen maken en zo klachten in de toekomst kunnen voorkomen.

Kinderen met standsafwijkingen in de wervelkolom
Het is belangrijk dat die standsafwijking (bijv. scoliose) vroeg gesignaleerd en aangepakt wordt. Om te voorkomen dat het mee groeit, op latere leeftijd is dit moeilijker te verhelpen.
Wij kunnen op een spelende wijze oefeningen doen met de kinderen om bepaalde spieren te rekken en andere spieren te versterken. Om zo de standafwijking kleiner te laten worden, of in ieder geval niet groter te laten worden.

Flyer Scoliose

Kinderen met motorische problemen
De basismotoriek en evenwicht zijn de basis voor een goede motorische ontwikkeling. Een goede motorische ontwikkeling is nodig zodat kinderen kunnen meekomen in spelen, gymlessen maar ook voor het schrijven is het belangrijk.
Het kan zijn dat een kind achterstand heeft in de motoriek. Het gevolg daarvan kan zijn dat het kind niet goed kan meekomen tijdens spelen met vriendjes of vriendinnetjes en daardoor minder plezier krijgt in bewegen. Hierdoor gaat een kind minder bewegen en kan de achterstand nog groter worden.
Wij kunnen die kinderen daarbij helpen. Op creatieve en speelse manieren kunnen we de basismotoriek, evenwicht, ooghandcoördinatie, grove(complexe) motoriek en schrijfmotoriek verbeteren. Met als belangrijkste doel, dat het kind weer plezier krijgt in bewegen. En zichzelf meer gaat ontwikkelen.
Klik op de button Kinderoefentherapie voor meer informatie over Kinderen met motorische problemen.

Folder Kinderoefentherapie

HomeMissie & VisieNieuwsWat is oefentherapie?KinderoefentherapieBehandelindicatiesErvaringenDe oefentherapeuten
De Praktijk
Directe ToegangVergoedingKwaliteit en RegelsZorgtrajectenZit met PitContactDownloadsLinks